Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a detonátorokról.

2018.10.25

Kedves Özséb!

 

A bombák a legveszélyesebb dolgok a világon. Nem igazán tudnánk olyat találni, ami nagyobb veszélyt jelentene valamennyi élőlényre és a tárgyakra is.

Amikor Nobel feltalálta a dinamitot, nem igazán gyilkolási célból dolgozott ezen. Más kérdés, hogy azt követően a bombák alapanyaga lett, ahogyan a TNT vagy éppen az Ekrazit és említhetnénk a plutóniumot is.

Robbanószert ma már nagyon sokan össze tudnak eszkábálni akár egyszerűbb anyagokból is az imént említetteknél.

A terroristák mesterek ebben és sajnos nagyon sok van belőlük a világon. Köztük öngyilkos merénylők is robbantgatnak, főleg olyan helyeken, ahol sok ember tartózkodik és hatalmas lesz a katasztrófa.

Detonátoroknak is hívjuk ezeket a szörnyű szerkezeteket. Ha működésbe jönnek, óriási lesz a detonáció.

Természetesen nem csak gyilkolási célra lehet használni a robbanóanyagokat. Vannak olyan erős épületek, létesítmények, melyeket kézzel, vagy egyszerűbb eszközökkel elbontani szinte lehetetlen vállalkozás lenne. Ilyen esetekben szakemberek segítségével teszik a földdel egyenlővé a szóban forgó építményeket.

Ezekben a helyzetekben a biztonsági intézkedések rendkívül magas fokozatúak.

Sok figyelemmel és odaadással megfogalmazott véleményem nem alacsony értékű, ahogyan ez a múltban is érzékelhető volt. Más alkalommal is eleget teszek bárki felkérésének, hasonló helyzetben.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska