Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a csendről.

2022.01.05

Kedves Jakab!

 

A csend egy olyan helyzet, amire nagyon sokszor van szükségük olyanoknak, akik egyébként az idejük javarészét zajos körülmények között töltik.

Lehet nagyon hangos egy munkahely, például a gépek miatt, de egy nagyobb dolgozó közösségben ez az állandó beszélgetések folytán is előállhat.

Van olyan hely, ahol annyira hangosan hallgatják a rádiót vagy magnót, hogy az már néha fülrepesztő és sajnos rendkívüli módon zavarja azt, aki csendre, nyugalomra vágyik, mert szeretne pihenni.

A nyugalom tehát egyenes következménye a hőn áhított csendnek.

A békesség már nem annyira közvetlenül kapcsolódik az előzőekben említett két fogalomhoz, de kétségtelen, hogy nagymértékben elősegítik ezt az élethelyzetet.

A békesség mindenkor kívánatos az emberiség nagy része szempontjából. Sajnos akadnak olyanok is, akik csak a balhét keresik, akár egy sporteseményen, vagy az élet bármely más területén. Imádják csinálni a cirkuszt, sőt még a verekedés is örömet okoz nekik. Szerencsére ezek az emberek jelentős kisebbségben vannak.

Időt és figyelmet nem sajnálva alkottam meg véleményemet. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek elnyerte a tetszését, aki elolvasta. Ha bárki, bármely más alkalommal hasonló kéréssel fordul hozzám, nem fogok késlekedni kérését a legjobb tudásom szerint teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.