Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a börtönökről.

2016.11.25

Kedves Bódog!

 

A börtönökről megoszlik a véleményem. Szükség van rájuk, mert a bűnözőket meg kell büntetni és erre csak a szabadságuk megvonásával van lehetőség. Nyomatékosítani kizárólag ezek az intézmények alkalmasak.

Másrészt, ha azt nézzük, hogy mennyire van nevelő hatással az elítéltekre a fegyház, vagy a fogház, akkor azt kell mondanunk, hogy kimondottan ellenkezőleg alakul a helyzet, mint kellene. Sokszor olyanok tanulják el igazán a bűnözés technikáját odabenn, akik előtte nem is igazán voltak profik az ilyesmiben, mert előszór kerültek be, kisebb bűncselekmények miatt.

A szigorúbb intézmények jobban megviselik az elítélteket és elijeszti őket a hasonló cselekedetektől, mint az enyhébb fokozatú büntetés végrehajtó helyek. A legsúlyosabb bűncselekményért is a hosszú börtön a legnagyobb büntetés.

El kell ismerni, hogy a börtönőröknek sincs könnyű dolguk. A nehéz fiúkat lehetetlen úgy kezelni, ahogy az szükséges lenne, de azért néha lehetnének hatékonyabbak is. Ez kívülről nézve nem látszik annyira lehetetlennek, ellenben a valóság azt mutatja, hogy egyszerűen nem lehet velük bírni.

Határozott és rendkívüli figyelemmel megfogalmazott véleményem ellen kifogás aligha merülhetne fel bárki részéről. Bármely más alkalommal szívesen állok rendelkezésére annak, aki hasonló kéréssel fordul hozzám.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.