Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a borászatról!

2014.07.28

 Kedves Baltazár!

 

A szőlő nagyon népszerű gyümölcs. Mi macskák, ugyan nem fogyasztjuk, de biztosan tudom, hogy az emberek többsége imádja szemezgetni.

A Tokaj Hegyaljai szőlős területek világhírűek, főként a bor, amit kipréselnek belőle. Ezek között is király a Tokaji Aszu.

A szőlőről itt már hirtelen át is tértünk a borra, az emberek egyik legfogyasztottabb szeszes italára.

A bortermelők munkája nem egyszerű. Amíg a présházból, pincébe szállított mustból finom bor lesz, rengeteg a munka. A kész bort is kezelni kell folyamatosan, ahhoz, hogy megtartsa minőségét.

Sokak szerint a bor a legegészségesebb ital, az alkoholos nedűk között. Erről nincs személyes tapasztalatom, de készséggel elhiszem. Egyszer kilefetyeltem egy jó kis adag bort, amit szilveszter éjszaka a tálkámba öntöttek. Nagyon finom volt, szédelegtem és sokkal jobb lett tőle a kedvem, mint más esetekben. Másnap azonban, rosszul éreztem magam. Erről az jut eszembe, hogy mindenért fizetni kell, ami jó, valamilyen formában.

A bornak különös jelentősége van ,egyébként is. Például, ha azt mondjuk, hogy „bort, búzát, békességet”, nagy dolgokra gondolunk, melyek az életben különösen fontosak.

Mindenkor hasznos véleményem ez esetben is megállta helyét. Bármilyen, hasonló jellegű felkérésre, készségesen állok rendelkezésre.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!