Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a bátorságról.

2014.10.20

  Kedves Lipót!

 

A bátorság nagyon jeles tulajdonság, véleményem szerint. Van itt viszont egy komoly probléma. Nagyon sokan összetévesztik az esztelenséggel. Olyan fokon kezelik a dolgot, hogy nem csodálatot váltanak ki másokból, hanem döbbenetet. Ezt kell elkerülni.

A vakmerőség már teljesen más kérdés. Van, aki egy hatalmas szakadék fölött egy szál kötélen átmegy. Nevezhetjük ezt inkább az élet kockáztatásának, ami nem minősül normális cselekedetnek. Végül, úgyis rajta vesztenek, minél többször próbálkoznak.  Persze a szenzációhajhászás többeknél mindent megér

 Legyek inkább híres arról, hogy valakivel jót cselekedtem, nem pedig a korábbiakban érintett esetek valamelyikéről.

A merészség szintén egy nagyon érdekes tulajdonság és talán nem is teljesen azonos az előzőekben említettel. Aki az életét nem igazán kockáztatja, de az egészségét igen, az tartozik ebbe a kategóriába. Nagyon nehéz megszabni a határt.

Ha valaki megfontolt és nem megy fejjel a falnak, vagy nem kezd olyannal, akivel eleve nem is szabad, azt becsülni kell és nem tévesen azzal gyanúsítani, hogy nem elég bátor. Persze a léha típusú, téves gondolkodásúakat hiába is próbálnánk a megfelelő útra terelni.

Igyekeztem kimerítően véleményt nyilvánítani az adott témakörben, remélem megelégedésére. A jövőben sem zárkózom el, hasonló felkérések esetén.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.