Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a barlangokról!

2021.03.05

Kedves Zoárd!

 

A barlangok földe vájt hatalmas üregek. ezek természetes módon is létrejöhetnek, ám az esetek többségében emberek bányásznak ki ilyen nagy területeket.

Előfordulhatnak barlang-rendszerek is. Itt több elágazás is található és a hatalmas járatokat több kisebb barlangrész alkotja.

Vannak hazánkban híres barlangok is. Ezek közül talán első helyen említhetjük az Aggteleki-cseppkőbarlangot, melyet nagyon sok ember látogat az évnek minden szakában.

A vájatok inkább tárnákat jelképeznek. A szénbányászok rendkívül mélyről fejtik ki a szenet, megfeszített munkával. Nagyon veszélyes foglalkozás ez. A tárnák hatalmas területet foglalnak el a föld alatt. Az itt dolgozók sohasem maradnak teljesen egészségesek.

Ezek mélysége olykor közelítheti a száz métert is a föld színétől számítva. Mostanában egyre több szénbánya zárt be. A tárnákat pedig betömték földdel.

Egészen kis üregeket erdei állatkák is vájnak a földbe. Ezek olykor egész nagyméretűek is lehetnek, ami a jellegüket illeti, attól függően, hogy a kis állatka mennyi ideje szorgoskodik ezen.

Sok töprengés után összeállított véleményem végül magas értéket képvisel, ahogyan ez a múltban, minden alkalommal jellemző volt. Ha a jövőben bárki hasonló felkéréssel fordul hozzám, biztosra veheti, hogy kérése nem fog süket fülekre találni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.