Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a bárányokról.

2021.12.27

Kedves Benő!

 

A bárányok szelíd négylábú állatok. Békésen legelésznek, senkinek sem ártva. Persze a kos néha feldöfi akár az embereket is, de általában csak akkor használja a szarvait, ha piszkálják vagy valami más módon felbosszantják. Olyankor kissé hátrahúzódik és nekirugaszkodva próbálja felöklelni az előtte tartózkodót.

A birkák nyájba gyűlve járják a réteket, bégetve táplálkoznak a fűből. A gyapjukért tartják őket elsősorban. A nyírásuk meghatározott időközönként történik és szigorúan megfelelő szakértelem kell ennek a munkafolyamatnak az elvégzéséhez.

A húsuk is fogyasztható, sőt sokan kimondottan kedvelik például a birkapörköltet és a gulyást is. Ezek mellett több más ízletes étel is készíthető ezeknek az állatoknak a húsából.

Juhoknak is nevezik őket. A juhász az, aki terelgeti őket szinte az egész napon át. Az ő munkája egyáltalán nem változatos és sokan nem is bírnák ki ezt az unalmas elfoglaltságot.

Használják olykor az „eltévedt juh” kifejezést arra az emberre, aki rossz útra tévelyedett, vagy legalábbis annak irányába tart.

Minden részletre kiterjedő, sok odafigyeléssel megfogalmazott véleményem értéke vitathatatlanul magas szintet ér. Ha bárki, bármely más alkalommal hasonló kéréssel fordul hozzám, nem fogok habozni azt teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.