Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a bankokról.

2016.04.12

Kedves Gerő!

 

A bankokról sajnos nincs igazán jó véleményem és biztos vagyok benne, hogy ezzel még nagyon sokan így vannak. Rengeteg bank működik nálunk, de a teljes korrektség olykor valamennyiből egyformán hiányzik.

A pénzintézetek feladata az volna, hogy segítsenek kölcsönnel annak, akinek erre igazán szüksége van. Ők ezt olyan formában végzik, hogy szinte lehetetlen feltételeket szabnak, tonnányi hivatalos papír beszerzésére kényszerítik a leendő ügyfelet. Ha ezeken az akadályokon sikerül átmenni, akkor elsiklatják a hitelt felvevőket a szerződés egészen apró betűs részei felett. Rengetegen mentek tönkre emiatt.

A legtöbb bank, az óriási felszámított kamatok ellenére, nem igazán nyereséges. Persze ők ezt úgy gondolják, hogy egy hónap alatt hatmilliárd forintos nyereséget akartak elérni, de csak négyet sikerült az nekik két milliárd veszteséget jelent és ezért sorra zárják be a fiókjaikat.

A takarékszövetkezetek sem igazán váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Mondhatnám úgy is, hogy egyik kutya, másik eb. A betétesek pénze sokszor talán nincs is teljes biztonságban, annak alapján, amiket hallani.

Figyelmesen megfogalmazott és széleskörű véleményem minden bizonnyal rendkívül hasznos volt. Bármely más alkalommal is szívesen állok azok rendelkezésére, akik megtisztelnek és kikérik a véleményemet.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska!