Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska a bajnokokról.

2018.02.15

Kedves Gusztáv!

 

A bajnokok rendkívül kiemelkedő személyiségek. Rengeteget edzenek, hajtják magukat a végtelenségig, hogy megnyerjék sportágukban az aranyérmet.

Erre van lehetőségük világbajnokságon, de a legmagasabb értéket az olimpián elért első hely jelenti. Más világeseményeken is osztanak érmeket, de ezek természetesen kevesebbet nyomnak a latba.

A győztesek nem minden esetben a sportolók közül kerülnek ki. Ezt a kifejezést az élet más területein is szokták használni.

Akinek általában véve sikeres az élete, azt a közvélemény egyértelműen győztesnek tekinti. Sok esetben nem figyelnek arra a tényre, hogy milyen sokat köszönhet az illető a szerencsének, ami egyáltalán nem elhanyagolható körülmény.

A nyerőember megfogalmazás jelenthet akár olyan egyént is, aki a kártyában komoly pénznyereményre tesz szert. Ennek nem sok köze van a tudáshoz, vagy a tehetséghez, főleg nem a szorgalomhoz és kitartáshoz, ami a sportolókat jellemzi.

Egy olimpiai bajnok az aranyéremmel együtt nagyon sok pénzt kap, de ezt nem szabad irigyelni tőlük, mert nagyon sok munka és lemondás volt szükséges ahhoz, hogy elérjék ezt a remek eredményt.

Óvatosan, de figyelmesen és lényegre törően fogalmaztam meg véleményemet, melynek értéke nem lehet alacsony. Más alkalommal is állok bárki rendelkezésére.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.