Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cinci Macska postásokról.

2021.11.26

Kedves Lipót!

 

A postások nagyon sokat talpalnak, amíg a levelek eljutnak a címzetthez. Igaz, hogy sokan ma már számítógépen leveleznek, de még így is akad elég munkájuk. Reggel elosztályozzák az aznap kézbesítésre váró leveleket és kora délutánig dolgoznak.

Nem csak leveleket visznek ki a kézbesítők, hanem nyugdíjakat is minden hónap kijelölt napjain azoknak, akik nem bankszámlára kérték az összeget.

Levélkihordóknak is nevezték ezeket a dolgozókat valamikor, de ez a kifejezés inkább csak a zsargonban létezik és nem is szeretik, ha így hívják őket.

Postásoknak nevezik röviden a hivatalban dolgozó postai alkalmazottakat is. Itt aztán foglalkoznak pénz- csomagfeladással és még több más szolgáltatás is beletartozok a tevékenységi körükbe.

A postásoknál a pontosság mellett a gyorsaság is alapvető követelmény, de talán a legelső a becsületesség. Aki itt dolgozik az még hivatali esküt is tesz, a belső titkok, információk megőrzése érdekében. Ez sem egy megszokott dolog, más helyeken.

Kellő figyelemmel és nagy odaadással megfogalmazott véleményem komoly értéket képvisel ez alkalommal is. Ez aligha képezheti vitatárgyát. Ha bárki, bármikor hasonló kéréssel fordul a jövőben hozzám, nem fogok habozni kérését a legjobb tudásom szerint teljesíteni.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.