Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cimci Macska a prémiumokról.

2021.01.05

Kedves Ödön!

 

A prémiumok olyan plusz juttatások, melyek a havi fizetésen felül adhatók a dolgozónak. Ez nagyon jó dolog, de olykor békétlenséget is szülhet, mert általában nem egyformán vannak elosztva és nem értik egyes munkavállalók, hogy a másik miért kapott többet, mint ő, holott egy szinten vannak munkavégzés és beosztás szempontjából egyaránt.

A jutalmak hasonló jellegű plusz pénzek, ám ezek nincsenek még kisebb rendszerességhez kötve sem, ahogyan ez a prémiumokról részben elmondható.

Megjutalmazzák ezzel azt, akinek a teljesítménye kiemelkedő. Ez lehet akár egy teljes munkacsapat is, adott esetben.

A mozgó bérek magukba foglalnak valamennyi említett és egyéb, béren kívüli kifizetést. Régebben a fizetési jegyzékeken ezen a néven szerepeltek a plusz juttatások.

Talán ebbe a kategóriába sorolhatjuk a nyereségrészesedést is, bár annak folyősítása csak évenként esedékes és egyre kevesebb munkahelyen van ilyen jellegű kifizetés.

Mindenkinek jól jön egy kis plusz pénz, könnyebbé téve a napi megélhetését, ami a legtöbb embernek egyre nehezebb.

Minden figyelmet magában foglaló és komoly figyelemmel megfogalmazott véleményem értéke ez alkalommal is illethető a kiváló szóval. Ha bármely más alkalommal bárki hasonló kéréssel fordul hozzám, biztos lehet benne, hogy nem mulasztom el a választ.

 

Üdvözlettel: Cinci Macska.